09 juli, 2008

"Att gå vilse är ett sätt att lära sig hitta rätt"

Jag läste följande häromdagen:

"Vår starkaste sida kan också vara vår svagaste. Brist på insikt driver oss blint vidare. Se ditt beteende och ändra det. Titta också på varför vi gör som vi gör, de bakomliggande faktorerna. Var ärlig mot dig själv och mot andra. Sätt gränser. Tala om hur du mår, då möts du av förståelse. Du får lov att vara trött. Det tar tid att stabilisera och få nya vanor. Rusta dig med tålamod. Det finns alltid en morgondag. Ett skönare liv väntar dig"

Dessa ord beskriver hur min resa mot ett nytt liv ser ut.

Det svåraste för min del är tålamodet. Har alltid gillat snabba puckar och fattat snabba beslut utan att tänka efter före. Att tygla denna iver är en ständig kamp. Dessutom har mitt shoppande varit en livsstil som jag faktiskt tyckt väldigt mycket om. Så bisarrt!

Har börjat så smått att tänka i andra banor och leva mer i nuet. Stannar oftare upp och bara är här och nu. Mycket svårt, träning ger färdighet. Motion har jag förstått är en lisa för själen. Gör bara gott!

Är väldigt stolt över att jag vågade blotta mig på bloggen. Det gensvar jag fått i form av långa varma kommentarer från de kvinnor som jag namngett här brevid, har verkligen stärkt mig i min kamp.

Tacksam för att Ni uppskattar min bekännelse. Tar till mig varje ord och lagrar i minnet, att ta fram då det känns tungt ibland. Det värmer att Ni bryr er om lilla mig som ni knappast känner. Men tydligen har jag som person lämnat positiva avtryck där jag gått fram, trots korta möten, vilket gör mig glad och varm om själen. Balsam för självkänslan.

Visst håller jag med om det viktigaste är möten mellan nya människor som kan leda till nya bekantskaper och på sikt till vänskap. Gamla vänner har ju försvunnit under resans gång..... Min famn är öppen för nya.... måste bara ha tålamod även här.

Tack för tipset att skriva, detta är min början..........

1000 tack för all värme och omtanke. Det läker en frusen själ.

Tro nu för all del inte att jag helt slutat besöka mina små guld fyndställen.

En del fynd har jag hittat, som har fått följa med hem. Besöker dock bara loppisarna då det finns pengar i börsen som jag kan spendera med gott samvete.

Jag tänker dock mer än en gång var och om jag tvunget måste ta med fyndet hem. Det är färre som kommer över tröskeln numera.

Kampen går vidare.

Kramisar Jeanette

9 kommentarer:

Hjärtat Mitt sa...

Vilka fina ord. Det är något som alla kan lära av.
Jag tycker att du skriver så bra om hur du har det. Hoppas att det hjälper dig en bit på vägen.

Kram Mari i Marieholm

Lilith sa...

Vad fint skrivet! Mycket tänkvärda ord.
Det låter som om du kommit en bra bit på vägen, och det kan du vara stolt över! Fortsätt så, och kom ihåg att tänka positivt så kommer du att klara det! :)
Vilka fina bilder! Dina fina bilder gör mig och säkert många fler glada, och det är inte lite det! :)
Jag vet exakt hur det är med tålamodet. Jag vill också ofta att saker och ting ska ske NU, och gör de inte det är det oerhört frustrerande. Vill inte skjuta upp och skjuta upp, med risk att det sen aldrig blir av... Men vi borde nog alla lära oss att ha mer tålamod och acceptera att man inte kan få och göra allt på en gång. Mer tålamod åt mänskligheten!
Ha en bra fortsättning på veckan och en skön helg också! :)

Hjärtat Mitt sa...

Ps. Jag har något till dig inne hos mig.

Kram Mari i Marieholm

Goa sa...

Hej min rara Jeanette!
Precis så ska du göra! Sååå fint skrivet, du är helt fantastiskt duktig på att förmedla...jag alldeles ryser!...och vilken underbar påminnelse!
Du är stark du! Glöm inte det utan "keep up the good work!!"...och njut av allt det som är gratis i livet, det räcker minsnn längre än all världens shopping..:)

Underbara bilder av vackra saker...som alltid!

Ha det bästast!
Massa varma kramar från mig...

Lena Kristina sa...

Vad bra att du kan skriva. Det var mycket tänkvärda ord som du skrev om idag, det pasar verkigen för alla. Att stanna upp och tänk lite före det är det inte många som gör idag när vi bara rusar fram i vild galopp.

Jag får energi frånDig! :)

Härliga bilder som alltid

Må så gott

Kram Lena

Linda sa...

Tack för de inspirerande orden! Önskar dig all lycka och sinnesfrid...

Linda

Elzie sa...

Du gör så underbara arrangemang. Önskar jag kunde få dig hem hit och styla mitt hem också.
Hoppas du har en bra helg.
Kram Elzie

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhh vad fint skrivet, du är en klok kvinna...du vinner..
Vilka underbara bilder du visar,jättefina..
Tusen kramar till dig från mig och Nisse
Kram Anette

Tina sa...

Hej vännen!!! Alltid svårt att blotta sig, men du beskriver det så klokt och fint! och jag håller med dig...motion/träning skänker oss människor ro i hjärnkontoret! :-) Kramar Tina

 
Related Posts with Thumbnails