06 februari, 2009

Tisdagens fynd är på plats......

Ja nu är den på plats. Och jag blev så lycklig över att den passade precis så som jag hade tänkt mig. Pigge & jag var på Erikshjälpen i tisdags och där stod den......... Den som ingen ville ha. Första gången jag såg den var det "Love at first sight"..... Hjärnkontoret gick igång på fullt varv.... "- Denna skulle bara bli ett så fint stilleben", sa jag till mig själv uppe i huvet. Men inte kunde jag komma på var jag kunde placera den. Så plötsligt fick jag för mig att ta mått på väggen där den nu är placerad och övertalade mannen att följa med till Erikshjälpen. Det kunde inte bli bättre, måtten stämde och mannen tyckte den var jättefin. BINGO!!!!!!!! Han knorrade bara lite över att vi inte själv kunde ta med den i bilen.... Fy fasen 300 kr som vi kunde ha till något annat..... Men då den kom idag tror jag att han tyckte att det var väl investerade pengar. Nu står den där vit och vacker. Ja den fungerar men jag kan inte spela..... Tycker bara att den är så ljuvlig den där lilla orgeln......

Skall bli spännande att höra era kommentarer. Jag vet ju att piano & orglar inte betingar något högre värde. Oftast vill de som har dom i sin ägo skänka bort dom. Det är verkligen synd för ofta är det underbara pjäser.

Många helg kramisar till Er alla/Jeanette

19 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Ah, den är ju så fin! Med ljushållare dessutom. Ja man kan verkligen göra fynd på orglar, de tar ju lite plats & är ganska tunga så de är inte attraktiva för så många - men så vackra. Har själv ett stort gammalt svart piano som jag tycker mycket om, ingen spelar dock...:-)

My Lovely Things sa...

Men vilket kap!!
vit och fin och ett trivsamt stileben..

Har haft ett piano men det sålde vi..hade det vart vitt så hade jag behållt det..
Ha det så gott..
kram anna

Anonym sa...

Hejsan!
Ja där har du gjort
ett riktigt kap! Urläcker!!
Kram! / R-M

Pirre sa...

Kanon fin och som vanligt har du gjort så vacker med alla små arr...blir lite avis på er som hinner med allt pyssel hemma!
Själv är jag drabbad av vinterkräkisen och helt utslagen just nu men så fort jag frisknat till så är det jobbet som kallar, varorna ramlar in dagligen och ställer till med massa oreda men positiv sådan förstås,
kram Pirjo!

Lilla Trollbacken sa...

hmmmm, som jag funderade över vad du hade fyndat medans jag läste texten. Tänka sej, en orgel. Det var väl bra att den fick plats. Hade du sån tur att den var vit oxå!!!!
När jag ser dina fina blommor vill jag ut och köpa lite jag med!
Kram på dej
Gabrielle

Elzie sa...

Jättesöt liten orgel. Önskar man hade fått ta över mormors och morfars orgel, men jag hade nog inte fått plats med den här, ha, ha.
Hoppas ni får en skön kväll.
Kram Elzie

Krusidull sa...

Nämen den gör sig ju perfekt där
som om den bara väntat på att du skulle hitta den.
Kul
Kram
Krusidullan

Anonym sa...

Hej!
Åh, så himla fint det blev med en orgel - passar jättebra hemma hos er. Du är så duktig med alla stilleben - önskar jag hade samma känsla. Har du sprungit på en "kryddhylla" än.
Kram från Eva

Anonym sa...

I varje hem en orgel eller piano bör bo,jag själv har ett piano som jag ärvt av min mamma.Min yngsta dotter går nu på musikskolan och lär sig spela.
Men mitt piano är inte vitt o vackert som din orgel .Kram Lotta

Lantligt i stan sa...

Det blev verkligen fint med orgeln! Vilket vackert hem du har, vitt och fint! Kul att din man följer med till Erikshjälpen, här får man alltid åka själv!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Anki

Casarth-Bären sa...

Ihr habt aber ein wunderschönes Zuhause ! Super ! ich liebe auch die Farbe weiß !

Liebe Grüße Ines

Marie sa...

Hej Jeanette!

Så söt orgeln var, passade ju jättefint in i ditt vackra vardagsrum! Du är så otroligt duktig på att arrangera vackert, underbara bilder!

Du undrade om det var ett lock som stod bredvid burken, japp, det är det! Köpte burken (med lock) på loppis i Danmark i somras.

Hoppas att allt är bra med dig och att du får en fin vecka!

Kramar Marie

angelhairs.blogspot.com sa...

Den passar ju bara såå bra i ditt fina rum!!!Du får lära dig att spela på den hihi....."din klara sol går åter opp..." Ha en bra vecka. Kram Jeanette

Hjärtat Mitt sa...

Men det var ju perfekt i ditt hem!
Jag gillar den för att den ser gammal ut, är vit och har fina ljushållare.
Själv har jag en orgel som ska på tippen, mycket modernare och väldigt ful :/
Ha en bra vecka!

Kram Mari i Marieholm

LOPPISLIV sa...

God morgon Jeanette! Så fin din orgel. Du får lära dig spela på den nu då..hihi öva så du kör en liten orgel trudelutt nästa jul :-)
Vet du, vi har haft en precis likadan när jag och maken bodde i lägenhet för mååånga år sedan. ( jag spelade aldrig på den heller...hihi) Men vår var svart. Det har nog denna också varit. Har du målat den själv? I alla fall tröttnade vi på den och så åkte den ut...När jag ser din så fin där mot väggen så tänkte jag på vår och ångrar mig nästan. Fast nu vill jag hellre ha ett piano här hemma. Ha det gott goa du. Kram Paula

Linneagården sa...

Den är som gjord för ditt vackra hem! Såååå fint!

På en auktion för förra sommaren gick det en likadan orgel för 20kr, men den följde inte med mig. Synd....

Var din redan vit? Toppen i så fall.

Ha en jättebra vecka Jeanette. Kram kram /madelene

IKT i min vardag sa...

Men jisses en så charmig och fin orgel. Ett riktigt smycke ju! Passar helt perfekt hemma hos dig! Nu får du väl ta en orgelkurs ;)

Kram

Minna Mercke Schmidt sa...

Superfin!!! Kram från en anna orgelfantast :))

Helene sa...

Jag har en exakt likadan orgel som jag köpte på loppis i Örkelljunga i somras för 50 kr. Den fungerar och Pelle brukar spela på den. Min är dock brunsvart och jag tänkte först måla den vit men den bryter fint av bland det vita så det fick vara.

Så vackert du har hemma!

kram Helene