04 december, 2008

Ljuset

Ljuset, ja det är till stor lycka i form av alla stearin ljus som tänds runt om i varje stuga så här års..... Men.............. det kan också ställa till med en hel del besvär för de som plåtar alla vackra bilder vi ser i tidningarna. Så är fallet här hemma.

Har tidigare berättat att julen skulle kastas ut och våren komma in denna vecka här hemma hos oss.

Men....Ljuset mina kära vänner har gjort att jag fortfarande har julen kvar om än i lite annan skepnad..... (Mina bilder är inte skarpa, varför jo ljuset!!!!)

De flesta granarna har åkt ut, men jag saknade det gröna........ som lyser upp i allt det vita

Och så plötsligt uppenbarade det sig..... Bauta grönkålen som syns på bilden. Den är jättedekorativ och sååååå billig........... Strö på massor av glitter och sätt i en ljusslinga och vips så har Ni ett nytt juleträ........Garanterat barrfritt!!!!!!!!!!!!! Gör sig inte riktigt på bild, men även Tina (Blogg I mitt vita hus) kan intyga hur fint det blev. Hon köpte grönkål med sig hem till Västerås...... Ja Tina och Jonna var på besök tisdag och onsdag..... Vi hade en jättemysig dag med massor av besök på mina sakletar ställen.....

Ett av mina fynd

Ett annat fynd Regnet öste ner men vi märkte det knappt..... helt fokuserade som vi var på att hitta någon "ny" läcker gammal pryl som skulle följa med hem. Tina är ju duktig både vid symaskinen och textning på frihand

Titta, denna fina julstrumpan och hyllan på bilden nedan som hon dekorerat med mina intialer, hade hon med sig som julegåva till mig. 1000 tack Tina, Nu hänger strumpan på plats och hyllan sitter fint på väggen.

Hjälp!!!!!! Mitt rykte som sakletare håller på att få sig en törn...... Letar som en toking efter gamla bakbord. Många på beställnings listan. Ack så svåra dom är att hitta!!!!! Tacksam för tips!!!!!!!!!!!!!

Korgen ännu ett fynd

Nu skall jag tända ett ljus för Er alla och bara mysa...... Kramisar Jeanette

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ohhhh, vad fina bilder du visar oss...
Hååå hoppsan, är det flera som vill ha bakbord nu..jag hoppas att jag står överst på din lista..blink..blink..
ha det gott vännen
Kraaam Anette

Elzie sa...

Vad härligt med besök. Och fina presenter hade du fått också. Den där grönkålen såg nästan abnorm ut tycker jag, ha, ha. Tror aldrig jag sett någon så stor.
Hoppas du har en bra torsdag.
Kram Elzie

annashusidingtuna sa...

Tycker att dina bilder är bra fast du inte har ljuset med dig.
Jag kan också mycket väl föreställa mig att grönkålen vart snygg med lite glitter och ljusslinga.
Kram Anna

Isa sa...

Hej min vän!
Vilken fin julstrumpa Du fick! Och den där "mackapären" är väl en man sätter färdigrostat bröd i, har jag för mig! Fina fynd.
Hoppas Du hade det bra idag. Sladden kommer att få det bra. Mycket julkorv och dylikt, blinkblink.
Kramar i massor
Milottan

Dorthe sa...

Så fin en Blog du har:-)
Første gang jeg er forbi din Blog, og jeg vil helt sikker komme tilbage.
Mange fine billeder du viser, her er en masse inspiration.
Dorthe

lottens vita och gröna sa...

hallå min kära goa jeanette!

det kom ett underbart paket paket igår, du är en sån ljuvlig människa jeanette, har inga ord för hur gullig du är, största tack för den ljuvligaste ängeln jag sett och strut a la jeanette jiiiiiisses kan man få finare gåvor!
du är en stor inspiratör ska du veta, herreguuuu grönkål yeeeeeeeeh vad fint! hoppas att du har det bäst och underbart i helgen, ser fram emot att ge dig en kram!

varmkram lotten

Vit Gladiolus sa...

Huuu vilket inlägg, otroligt fina bilder! Trevlig helg!
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina saker du visar. Vilken bra idé mde grönkålen. Blir ju så less på granar som barrar, fast man är duktig och vattnar som man ska.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Inspiration i vitt sa...

vilka inspirerande bilder du visar Jeanette, så mycket fina saker och arrangemang. Ja då får man vänta på att sse ditt vackra hem igendå men det gör jag gärna.
Kram på dig/Ingela.

Hjärtat Mitt sa...

Måste vara svårt att kasta ut julen redan :)
Men du fixar snart in den igen, kan jag tänka.
Hoppas att det gått bra med fotograferingen. Grönkålen var ju en bra idé för att få lite grönt.
Vilken underbar julstrumpa du fick.
Ha en fortsatt skön söndag.

Kram Mari i Marieholm

My Lovely Things sa...

Hej!!
tar du in julen igen eller är den helt över???

Du har ett ljuvligt hem och alla bilder du visat på julen är så inspireraNDE..min granne pratar alltid om ditt vackra hem när vi ses..

ska bli kul att få se vår bildern asen då..
ha det så bra..
kram anna

Unknown sa...

Åh så himmla mkt vackert och vilken fiffig ide med kolen, jösse du kan ju gissa om jag nu längtar på att se ditt vackra hem igen! KRAM Petra

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Jeanette! Tusen tack för en trevlig stund i söndags...och för kaffet & skinkmackan...för att inte tala om dina goda hemmabakade bullar...mums :-) Idag ska jag måla bordet sen ska det upp på i vardagsrummet...kommer att bli sååå fint. Hälsa din syrra att det var en härlig hund hon hade. Kraaaaaam Paula ( hoppas vi ses snart igen...har du vägarna förbi så slå en pling)

My White Cottage sa...

Idag lyser solen här ute på Österlen och det är ljuvligt!!! Det har varit så mörkt, mörkt i flera veckor - snacka om att man saknar ljuset!

Vilken gigantisk grönkål - har aldrig sett något liknande... Häftigt! Kul med lite annorlunda idéer! :)

Må så gott!
Kramar Jenny