21 september, 2008

Succé....

Vilken succé det blev med loppisen! Det var fullt tryck redan från start.....

Tack vare Cissi så gick det som en dans att bli av med nästan det mesta av sakerna som fanns i garaget. Jag själv höll ställningarna inne i huset. Där bjöds det på kaffe och Cissis helt underbart goda Annanaspaj (receptet kommer i ett senare inlägg)

Ute i garaget var det låga priser som gällde och inne var det försäljning av min kors, strutar och kuddar. Sen fick alla lägga ett bud om det var något annat som de var intresserade av.

På detta vis blev jag av med ännu mer saker. Nu kan jag leta nya fynd.

Jag är så lycklig för det var verkligen helt underbara människor som kom. Dom verkligen fyllde på mitt lager på väg till en bättre självkänsla. Mina installationer, mina saker, ja hela mitt hem blev beundrat och jag bara sög in och fyllde på.........

Loppisen skapade ringar på vattnet... En tjej som jag inbjudit (hon jobbar ideellt var 5:e lördag på Erikshjälpen där jag är stammis), hon jobbar med demens sjuka lite yngre äldre kvinnor. Hon tyckte mitt hem utstrålade harmoni och gav energi tilll besökaren och detta ville hon gärna att dessa kvinnor skulle få uppleva.

Klart dom ska! Dom är sååååå välkomna att titta hit på en kopp kaffe och sitta ner och bara njuta. Hon trodde att dom skulle uppskatta detta mycket. Vilken bra idé!

Då kanske jag kan komma och dekorera lite på hemmet där dom bor, så får jag ännu mer utlopp för min kreativitet..... Ringar på vattnet.....

Förutom att jag hade loppis så hade jag en annons på Blocket där jag sålde mitt gamla skåp som stod i köket innan drängaskåpet flyttat in. På 20 minuter var det sålt! I denna annons passade jag på att göra reklam för loppisen. Trot om Ni vill men, jag fick massor av samtal och frågor om vägbeskrivning. En hel del av dessa kom verkligen förbi och den for iväg nöjda med något fynd dom gjort. En tjej vill att jag skall hjälpa henne hitta udda stolar till sitt hem. Tänk vad roligt, att jag äntligen får bli sakletare till andra......

Minna tittade förbi och hade med sig den underbara hjärtkransen på bilden, som nu pryder mitt drängaskåp. Älskar allt vackert hon skapar med blommor och blad. Hon är bara bäst.

Det dök även om gamla vänner som varit på mina tidigare loppisar och det blev jag glad för. Som vanligt handlade Marianne och Madeleine massor av prylar. Marianne ville ha hjälp att sätta sakerna på plats hemma, ännu ett nytt uppdrag.

Eva (som jag lärt känna lite hos min nagelbyggare Annie) och hennes väninna stor shoppade också. Eva ville köpa så mycket av allt de som jag faktiskt nog aldrig säljer... såsom änglarna som bär min mammas diadem, händerna som Jessicas farfar har gjort som gesällprov.... och lite annat smått och gott som jag vill ha kvar, men till sist innan hon gick fick hon med sig en sista pryl, nämligen fågelburen som hängde vid entrén.

Som sagt det var helt fantastiskt roligt!!!!!! Det vara bara en sak som la lite sorti på min lyckliga känsla, det saknades 1000 kr i min plånbok vid kvällens slut och det var inte jag som shoppat upp dom om säger sååå.

En dyrköpt läxa för att man är snäll och tror att alla människor är goa......

Nästan Alla som var där ville så gärna komma igen. Så jag bestämde att jag skulle ha en liten försäljning innan jul.

Jeanettes julmarknad, en gammal tradition som jag tar upp igen.

Då kan jag inte lova att jag har så mycket loppis prylar utan det blir mest egenhändigt skapade julsaker såsom strutar, olika julgransdekorationer, mina stockar med jultema, kors, kanske nån ljusgrupp och lite annat smått och gott.

Jag har bestämt att den kommer att äga rum lördagen den 22 november om Gud vill och tyget håller. Mer info i senare inlägg.

Har redan tagit upp en beställning på 5 julstrutar med änglar, kanon roligt att Ni gillade dom!

1000 tack Cissi för att Du alltid ställer upp & hjälper mig.

1000 tack till alla som kom och köpte mina älskade saker

och gav mig så mycket feedback.

1000 tack till alla goa bloggare, mailare och andra som tänkt på mig och lämnat go support.

Tack Pigge för att du hjälper mig med mina projekt.

(Det han som sågar, spikar, borrar, håller ja allt det där jag inte klarar själv)

En ros till Er alla från mig bakom kameran! Kramisar Jeanette

Nu skall göra som barnet på kuddmotivet, Jag ska ta

- Bara fem minuter på locket .zzzzzzzz

27 kommentarer:

Änglahem sa...

GRATTIS till den lyckade loppisen!!! Jag önskade så att jag kunde kommit, men det har varit både fotboll och födelsedagsfirande denna helg....men så blev jag så glad när jag såg 22 nov!....ringde en varningsklocka i huvudet på mig (var skulle den annars ringa*tihi*), Makens jobb firar 50 år i år och JUST den kvällen så är det stor baluns! Blir nog lite för stressigt för mig där då. Gör mig inget om den blir flyttad*hrm*Blink*!!

Men dom där 1000:-?....fy böveln vad tråkigt! och nesligt! det är ju en rätt så stor summa ju, hoppas att den skyldige får så dåligt samvete att den ger sig till känna! Håller tummen här.

Må så gott du härliga Jeanette!
Kram, Ulrika

Lotta sa...

Hej,
låter som du hade en mycket lyckad och rolig dag. Hoppas att jag får tid att komma till julmarknaden :)
hälsn. Lotta

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej vännen!

Åhh vilken underbar dag ni haft, tack för att vi på håll fick vara med.
Låter dock inte så roligt med 1000 kronorna. Vad konsigt att när man öppnar sitt hem för människor och så gör någon så. Tack och lov så är de nog inte så många som skulle kunna göra så.
Jag önskar att det inte var så långt att åka till dig, mycket jag skulle vilja haft.

Jag längtar såå till bloggisträffen! Och så mycket goa bloggisvänner som kommer, det ska bli så mysigt att träffa er igen!

Ha en riktig mysig söndagskväll!

Kram Anna

Goa sa...

Aj, jag blev så glad i hjärtat av att läsa det du skrev till mig!
Men inte mindre av att läsa ditt inlägg!
Så roligt att det gick så bra!
Vet du att jag var också på väg, men vi blev så sena och eftersom jag inte har något körkort...så var det kört..:)
Men så är det ibland. Och jag menar, du ska ju, ha en julloppis!
Gissa vem som gärna kommer då..?!

Kan tänka mig att folk blev förstummade över ditt hem...så vackert!

Ja, du goa Jeanette, du är värd det bästa. Tråkigt att pengar försvann, för alla inblandade. Inte minst de som inte tog dem! Men så är det också, det finns människor till allting, tyvärr!

Ha det bästast...alltid!
Största kramen till dig!

Goa sa...

*pssst*...ag älskar din vita kristallkrona!
SÅååå fin!!!

Lilla huset på prärien sa...

Åh Jeanette - det låter som om ni hade en toppendag!! Jag är lite ledsen att jag missade det hela men mina dagar kommer snart igen :)

MEN så tråkigt med pengarna!! Tänk att någon har stulit pengar rakt ur plånboken!? Hur ska man då våga öppna upp sitt hem sådär!? Usch...

Hoppas att de kanske kommer fram...

Kram Jenny

Anonym sa...

Hejsan Jeanette!
Först måste jag säga att du har en så fin blogg..läser den alltid!
Har ingen själv.
Men när jag läser att det fattas dej 1000riksdaler då sitter jag bara här o gapa!!!
Hur kan folk vara såna?
Fatta inte hur man kan ..dom riksdalerna måste *svida* när dom andvänds!!
Ska nog försöka komma på din Julmarknad...verkar mysigt!
Stor kram fr Christina

Vintage sa...

U´nderbart skåp,har nog ett precis likadant...Vad underbart det låter med bloggträff och danmarksresa..Kram susanne

Vintage sa...

Var och när ska bloggträffen vara? Vad kostar det att åka med? Kram Susanne

Viola sa...

HejJeanette, vad glädjande att det blev så lyckat, hann inte åka över till dig, milen var för många. Har haft underbara dagar på Österlen och är full utav ljuvliga upplevelser, har själv varit på många loppisar och härliga utflykter, bloggen kommer väl bara att handla om Österlen ett tag framöver, kramar VIOLA

My Lovely Things sa...

Hej goa du!!
Va roligt att loppisen blev så lyckad..Men det var jag aldrig oroligt för..Med alla dina vackra saker som var till försäljning så förstår jag att det gick fort att bli av med dem...
tråkigt med stölden...

va kul det låter med Julmarkand..

jo ang danmark..Jag var inne i en del antikaffärer..Vilka fantasi priser..Helt sjukt dyrt..kan inte fatta att de får sålt nått.. En vit skänk för 9500 dk kr..hua va dyrt..

min loppis låg i en liten gränd..en tjej som hade 3 våningar med grejer hade loppis helt spontant.. Jag ska dit den 24 kollar om hon har öppet..då kan jag berätta för er som ska på blöoggträff om den är öppen när ni ska dit..Det var väldigt bra priser då..

Ha det så bra..
kram anna

idémakeriet sa...

Hej vännen,
Jag blev helt varmt i kroppen när jag läste allt om ditt loppisbesök.
Vad härligt att det gick så bra, hela inlägget sprutlar av energi som du strålar genom datorn.
Du är jätte gullig och duktig och det är många människor som faller för det. Dessutom hade du kanon hjälp av Cissi som pratade ihop allt och sålde mycket(kan jag tänka mig i alla fall), jag ser henne framför mig, vad härligt att ha en sån vän.
Toppen att du sålde saker av dig själv också, ser du! Du får ha förtroende för dig själv. Hoppas att denna dag gav dig så mycket förtroende att du fortsätter men det ser ut att du gör det.
Ha en underbar veckan och hoppas att den energi som du har fått få vara länge.
Kram Gerda

Marie sa...

Hej Jeanette!
Så himla roligt att loppisen blev så lyckad, en riktig toppendag låter det som. Synd att man ska bo en bit ifrån, annars hade jag gärna kommit. Men, vi ses ju snart ändå!

Ha en riktigt bra vecka!
Kram Marie

Ps. Fy sjutton, hur arg blir man inte när man läser att någon snott pengar!!! Vilket folk det finns!!!

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Å vännen vad synd att det var en som inte kunnde ha sina händer i styr...fy fy
Gud vad jag skulle vilja ha varit hos dig...men tror nog att maken tycker att det är lite långt till dig...ler
Kram Irene
Ps hade nog gjort mig urfattig med...ler

Vintage sa...

Synd att jag missade loppisen! är intresserad av bloggträffen..men skulle först vilja veta kostnad.Finns det platser kvar? Kram Susanne ser att jag skrivit flera inlägg det verkar tjatigt

Vintage sa...

Är sugen på att anmäla mig till bloggträffen,men skulle vilja veta vad det kostar att åka med?Finns det platsre kvar?Synd att jag missade loppisen.Var bor ni? Kram Susanne

My White Cottage sa...

Hallå där!

Grattis till en lyckad loppis! Vad roligt!!! Tråkig eftersmak bara gällande pengarna som försvann... Helt ofattbart hur folk kan bete sig!!!

Tyvärr kan jag inte följa med på bloggträffen... Det är såååå trist! Men den sammanfaller med killarnas höstlov och då ska vi åka upp till Vemdalen och hälsa på farmor och farfar. Jag får helt enkelt sikta in mig på din julmarknad! :)

Ta hand om dig!
Kram Jenny

Dalatorpet sa...

Vad skönt att få rensa lite :-)

Syster vit sa...

Härliga bilder du har. Har inte varit inne hos dig innan....kommer gärna igen.
Kram
Marina

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Vad roligt att vi nu vet vilka som skall med på träffen - längtar så till att vi skall åka!

Underbar krans Minna gjort, tycker hon är helt otrolig med sina arrangemang!

KUL att loppisen var lyckad! Jag skulle så gärna velat vara med men hade inte möjlighet denna gång..

Men va.? Vardet någon som stulit åengar ur din plånbok..?? Fy vad hemskt, vad besviken man blir på sånt...hoppas att det kommer lösa sig.

kram gumman
vi ses snart!!!
Mia

MiaMaria sa...

Hej!

Men så härliga bilder från ditt hem och kul att loppisen gick bra.....och vad kul med att fara till Danmark ett helt gäng.....

Ang Skylt...så ska jag fixa en ny...vad ska det stå på andra sidan på (skylt med rosor)?

Håller på att göra skyltar/hängen inför jul nu.....

På skylt nr 2...ska det stå Änglar på svenska och två änglar i motiv tillsammans.....plus texten på andra sidan........

Ha´en bra dag!
MiaMaria

Nina sa...

Vilken succé det verakr som ditt loppis blev . Måste ha varit hur kul som helst!


Jisses vad tråkigt med pengarna .
Men man kan aldrig njuta av att spendera dem pengarna - hoppas människan kommer att må dåligt långt framöver över sitt fula tilltag. Blä för snikna tjuvar....
Eller om du läser detta - lämna tillbaka dem bums - !

"M" sa...

Vad roligt att det gick bra på loppisen...där skulle jag viljat gå och kika bland alla grejer.....och kul med bloggträffen...ha det gott...kram

Anonym sa...

Halloj! Åhh så kul ni kommer att ha!! Ja ni kommer nog göra Danmark riktigt osäkert..;-)

Vill tacka för kommentaren du lämnat hos mig! Klart du får länka mig!! Jag ska göra detsamma så jag kan besöka dig igen!

Ha nu så roligt på er bloggträff och Danmarkstur!!
Många varma hälsningar
Anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så kul att det gick så bra för dig med loppisen! Jag stod ju förra året här i stan, men det gick inget vidare...
Så kul att det är fullbokat nu på träffen, försökte kommentera på det sista inlägget, men det funkade inte!
Kram
Marie

Inspiration i vitt sa...

Ååå vad jag skulle ha velat gått på din loppis måste ha varit en av de mysigaste loppisarna som ordnats.

Du är så härlig och bjuder på dig själv så att jag förstår att det lockade mycket folk.

Tänk vad roligt ni ska ha då ni alla mysiga bloggisar ska träffas, kommer säkert bli oförglömmliga dagar.

Jag blev ledsen för din skull när jag läste att du blivit av med pengar, uch och fy säger jag bara vad ruttet.
Kram på dig/Ingela.

Elzie sa...

Åh vad kul att loppisen gick så bra. Har inte varit inne hos dig på ett tag märker jag. Här har ju hänt massor. Så mycket fint. Gillar din entré väldigt mycket.
Hoppas du får en bra dag och njuter av värmen.
Kram Elzie