27 augusti, 2008

Mitt besök i huvudstaden

Är nu hemma igen efter några härliga dagar i Stockholm & Västerås. Jag tog tåget upp och det fungerade perfekt. Eftersom jag åkte 1:a klass(billigt köpt långt i förväg på nätet) kunde jag nyttja SJ:s Lounge på Central stationen då jag väntade på Tess. I loungen serverades kaffe, tilltugg, juice, vatten, härliga soffor, tidningar och internet etc.... Denna lounge kan jag varmt rekommendera. Det gjorde inget att Tessan jobbade länge, jag hade det så mysigt såååååå Tess mötte upp och det var dejligt att ses igen! Puss och kram gumman, som jag längtat efter dig och så nyfiken jag varit på att se er nya lya. Tunnelbanan tog oss till Hägerstensåsen och deras mysiga lilla lägenhet. Trots att den var liten var den såååå mysig. Låg perfekt! Nära T-banan med fin natur utanför knuten. Tess och Mac väntade fortfarande på en del leveranser av möbler så därför väntar jag med att ta bilder. Kartonger är ju inte så snyggt på bild! Onsdagen=hade jag hela dagen för mig själv. Jag tog det lugnt och de blev inte så många inredningsbutiker som fick besök. Det obligatoriska hos Årstider var ju givet, men jag måste säga att jag blev lite besviken. Inget nytt utan det kändes som om det var igår jag var där..... Har dom lagt av sig?????

Då var besöket på Riposo Café mer upplyftande. Jag kan varmt rekommendera att besöka Kattis (bilden) och de andra tjejerna och ta en fika. Mycket gott och kanon service! Åt en underbar sallad med lax och avokado....... MUMS!!!! Hit måste Ni gå det ligger snett mitt emot Årstider på Drottninggatan vid Centralbadet.

Mätt och nöjd tog T-banan tillbaka till Hägersten och besökte Jenny i hennes underbara butik Madame Petite. Söta Jenny som tidigare också varit bloggare (Vanilla dreams & humblebeens) men nu satsar helt och fullt på sin butik och sina egenhändigt designade prylar.

I butiken har jättefina gamla möbler som hon har fixat till i shabby chic stil. Skynda Er hit så fort Ni kommer till Stockholm, Ni kommer inte att bli besvikna.

Jenny i sin butik

Lovade Jenny att jag skulle hjälpa henne att vara "sakletare". Jag ränner ju runt överallt hela tiden och eftersom jag själv inte skall shoppa och inte får plats med fler prylar (ja ja , man ju alltid sälja av lite) så kan jag forsätta mitt letande som är en del av tjusningen.

Smakprov från butiken Madame Petite

Som Ni alla förstår så lämnade jag inte butiken helt utan kassar. Det blev en liten dörr och en liten strut som fick följa med hem.

Nordanby Gård med butiken Design & Country House

Jag var ju tvungen att spara lite av pengarna till besöket hos Anna och hennes butik. Bilden ovan....

På torsdagen åkte jag till Västerås och blev hjärtligt mottagen av goa Tina, bloggkompis med bloggen I mitt vita hus. Tänk så många underbara tjejer jag lärt känna runt om i vårt avlånga land. Att så många vill öppna sina hem och ta sin tid i anspråk då man kommer på besök är ju helt otroligt! Ni vet väl alla att min famn och hem också står öppna då ni har vägarna förbi. Tina bjöd mig på lunch på Vallby. Jättefint om det inte vore för att regnet bestämt sig för att tillbringa sin tid i Västerås denna sommar. Jag åt raggmunk med fläsk!!!!! Ja hur gott var inte det!!!!! Tack Tina!

Lite tittade vi runt i de olika små butikerna i de gamla husen. Byggvårds-, silversmedja- och blomsterbutik bla. Fina armband gjorda i Israel av en tjej som jobbade med kåda....???? De var jättefina så det blev 3 rosa, 1 till Tina och 2 till mig.

Därefter åkte vi till Anna och hennes lille Armani på Design & Country House. Sååååååå underbart hus och vilken ljuvlig butik!!!!!! Var börjar jag???? Så många fina saker och atmosfären var bara den bästa av bästa... Kan inte tänka mig en bättre miljö för en butik i denna stil. Även om man inte tänkt sig köpa något så går nog ingen ut härifrån utan minst en liten påse. Anna och Adam var så gulliga mot oss trots att de var superstressade inför Forexmässan. Ett av rummen i butiken Tina på jakt efter något nytt. Tack Anna för allt fint jag fick av dig. Roligt att fynda på vinden!!!!! Lycka till på Formex mässan. Hoppas det går jättebra! Bilder från Tinas hem. Är inte garderobskåpen i sovrummet underbara så säg.... Efter besöket hos Anna var det skönt att slänga av sig skorna och koppla av med nya Gods & Gårdar som kommit i Tinas brevlåda samma dag. Jag bara njöt av Tinas fina hem. Hennes många fina tavlor, texter, kuddar, textilier, änglar som var pricket över i:et i New England stilen blandat med egna lösningar och idéer. Hemmet var mycket smakfullt och jag kände mig verkligen välkommen och "hemma". Här skulle jag lätt kunna bo! Tinas lugn sprider sån harmoni i hemmet. Hennes barn kan skatta sig lyckliga över denna underbara mamma! Senare på kvällen tittade Anna förbi. Vi käkade go sallad, drack vin och tjatrade hela kvällen´. Jag och Tina satt uppe länge länge. Ett bra slut på en kanondag.
Gillar detta bord skarpt. Från Tinas trädgård.
Tack Tina för gästvänligheten och och på att du bjöd på husrum och mat. Tack för att Du är Du!

Mina 2 sista dagar tillbringade jag tillsammans med Tess & Mac och deras kattor Ramses och Neffi. På bilden äter Ramses frukost med mormor Jeanette, youghurt är mumsigt! Jag passade på att besöka TessanUD. Fick de varmaste komplimanger man kan tänka sig, lever på dom än...... Det tyckte att Tess mamma såg ut som hennes syster.... Så ung.... Jag slickade i mig det precis som Ramses gör med min youghurt!!!!!!!!

Tyvärr är jag numera av klent virke. De senaste dagarna är det sängläge som gällt för denna kvinna...... Feber hosta och näsrinn.... Är det luften i Stockholm månne???? Börjar repa mig så smått men är fortfarande lite gnällig och sjuk.

Kramar till Er alla i Stockholm, Västerås. Jag kommer tillbaka!!!

12 kommentarer:

My Lovely Things sa...

Åh Vilken härlig resa du har haft!!
va kul att du träffade Jenny..Hon har alltid vart en av mina favvo bloggare..har följt henne enda fram till sin butik..skulle så gärna vilja åka till sth..och träffa henne..kul att se henne på bild..

Ja ina har jag ju träffat..verkligen helmysig..
ha det så gott och krya på dig..
kram anna

Goa sa...

Hej min raring!
Vilket glatt varmt inlägg du bjuder på, både i text och bild!
Kan tänka mig att det har varit roligt..:)Kul att du träffade tjejerna..:)
Tänk så mycket denna bloggens värld ger...supermysiga trevliga människor som bara finns överallt!
Och så DU, som strör dina komplimanger runt oss och gör den tristaste tisdag till en toppen sådan...
TACK!!!... du snälla Jeanette för dina så helt ovärderliga kommentarer, jag rodnar och blir sååå glad i hjärtat..:)

Krya på dig vännen min...jag skickar dig mina varmaste tankar och massa kramar...

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken härlig tripp du har haft!!! Förstår hur kul du hade det tillsammans med tjejerna och i alla dessa mysiga butiker!

Ha en go dag! Kram!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilka härliga saker du fått göra! Mysiga butiker och trevliga människor allt i ett. Jag blir hemskt sugen på att åka upp till Stockholm och bara ränna i affärer i en hel vecka. Var faktiskt inne precis och kollade om jag skulle hitta en biljett till Stockholm i helgen. Formexmässan. Det fanns faktiskt men jag fick hejda mig. Just nu måste jag ta med min 4 -månaders dotter och jag insåg att det kommer vara mer bök och stök än någonting annat. Får vänta till våren helt enkelt...

Kram Jenny

Lina sa...

Oj oj oj vilken härlig resa!
Ja det är verkligen roligt med alla nya vänner man lärt känna!! Ha en underbar dag!

Elzie sa...

Vad roligt det måste vara att få träffa sina bloggvänner igen. Jag skulle gärna göra det också. Får väl se vad framtiden har i sitt sköte.
Hoppas du kryar på dig och att du fortfarande lever gott på komplimangen. Något man aldrig kan få för många av *s*.
Kram Elzie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken härlig resa du har gjort! Så kul att få träffa de här tjejerna igen! Jag skulle gärna åka på en så resa också... det kanske blir någon gång. Blir ju inte mindre sugen på att åka, när jag läst det här... suck!
Jättekul att få läsa om det och det var ett härligt "reportage"
Krya på dig nu!
Kram
Marie

lottens vita och gröna sa...

hallå jeanette! tack för go hälsning hos mig! vad kul det lät med din tripp hit upp, jag har med varit och hälsat på jenny, hon är verkligen underbar den tjejjen och vilken butik, herregud! i ssomras var jag med i v-ås och skulle leta efter annas butik, hittade men anna var inte där, fick dock prata med henne i luren , det är en tjej som verkar hur mysig som helst och jag kan ju säga att jag inte heller var påslös därifrån!oh vilket hem tina har, tappar nästan andan!
ha det gott, varmkram lotten

Viola sa...

Hej igen, vad du aktiverar dig, så avundssjuk jag blir, men min tid kommer oxå snart. Ska både till huviudstan, då blir det Upplandsgatan och goda vänner i Västerås som ska besökas i okt. och sedan syrran förtås i sept. i Simrishamn, så här ska oxå frossas i butiker och vackra saker, tack för alla tips som vanligt. Din blogg är en guldgruva med tips på bra butiker, kramar från mig

Inspiration i vitt sa...

Men du vad du måste ha njutit de där underbara dagarna du beskriver så väl.
Bara att besöka så många charmiga ställen skulle jag bara älska att få göra.
Och dessutom verkar du ha haft så trevligt sällskap oxå.
Kram till dig/Ingela

Vintage sa...

Din resa låter helt underbar!Hade inte haft något emot det. Kram Susanne

AGENT 77 sa...

wow vilket hem..så vackert..du är verkligen ute o ser dig om låter skit kul träffa massa bloggare o butiksinnehavare..stor kram på dig..E

Trevlig helg!!