30 april, 2008

Trevlig Valborg!

Innan jag for på bloggträff var jag och besökte minneslunden där min mormor & morfar ligger.

Just denna dag var min mormors 100 års födelsedag.

Båda mina morföräldrar finns bevarade med värme i mitt hjärta. Jag har vuxit upp hos dom så de har blivit mina föräldrar även om jag har både min mamma & pappa också. Men det blir något speciellt med de personer du växer upp tillsammans med.

Jag är inte alltid den glada clownen utan jag har en djupare sida också.

Tycker det är så ro givande att besöka kyrkor och kyrkogårdar. Lugnet tilltalar mig.

Måste bara visa denna vackra Jesus staty som prydde en grav. Här snackar vi Jesusfigur tjejer!!!!! Även om man skulle vilja, hade den inte fått plats därhemma!!! Ha Ha.

Nu vill jag bara önska Er alla en riktigt fin och skön Valborgs helg. Vi håller en tumme för sol och värme........ Kramisar Jeanette

Detta monument "Livets cirkel" pryder minneslunden där mormor & morfar vilar.

Är den inte vacker så säg???

19 kommentarer:

Jema Rose sa...

Åh, vilken vacker staty..!

Jag tycker också om att gå på kyrkogårdar och i kyrkor, igår var jag i Mariakyrkan i Ystad, otroligt vackert inuti!

Trevlig Valborg : )

Kram, Jenny

<3

Under en vind sa...

Vilken vacker plats!! ha nu en skön helg min vän! Kram!

Änglahem sa...

Du har så rätt Jeanette...det är rogivande med kyrkor och kyrkogådar...tycker jag också och denna verkar ju vara sååå vacker!

Ha en skön Valborg!!! Tror du det hjälper om vi alla hjälps åt att hålla tummarna...så solen visar sitt vackraste ansikte!!

Kramar/Ulrika

Lilith sa...

Vilken fin blomma på minneslunden!
Ja, det är alltid något speciellt med dem man växt upp med, de har alltid en speciell plats i ens hjärta.
Håller med om att kyrkogårdar och kyrkor är så rofyllda och fridfulla att besöka... Har blivit en hel del kyrkogårdsbesök för min del de senaste månaderna (senast i söndags) eftersom min pappa dog i januari... Det är skönt att ha någonstans att gå och tända ett ljus och minnas dem man mist... Hedra deras minne.
Ha en trevlig valborg!

My Lovely Things sa...

Hej jeanette!!

så fin minneslund dina morföräldrar ligger i..Minfarmor och farfar lever inte längre..men de stod mig så nära med..de tog hand om mig när mina föräldrar arbetade..Jag saknar den varje dag...

Håller med om att kyrkor ger ro..jag är kristen så min tro ger mig lugn och ro..nått att luta sig mot...

Du gjorde stark intryck på mig med ditt levnadsglada sätt!!!
Så fin krans av förgätmigej du gjort..Jag älskar att göra kransar s..snart så har nog handen läkt så jag kan knåpa ihop en..

Ha det så gott..
kram anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Jeanette!
Det var såå roligt att få träffa dej! Det var en härlig bloggträff, och det lever man på länge...
Det förslaget du hade om nästa bloggträff lät jättebra det också, så det får vi se fram emot nu... men först ska det bli sommar och semester.
Du hade skrivit så mycket i ditt förra inlägg och det var kul att läsa... och du! Visst var hon lik Astrid, jag förstår att du hajade till!
Det blev så fint med alla grejer du köpte... men vad kan bli fult i ditt hem???
Ha nu en trevlig Valborg och Första Maj... jag tänker på dej också!
Kram
Marie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Glömde ju att skriva att min mormor skulle också ha fyllt 100 år i år, om hon levt... men det var i mars...
Däremot fick jag ha kvar min farmor i livet väldigt länge, hon dog i mars i år, 104år och nio månader gammal, en gullig liten gumma, saknar henne så mycket...
En kram till
Marie

Det lantliga hemmet sa...

Hej jeanette! Vilken fin plats dem är på, det kan man verkligen säga! Ja man fäster sig verkligen vid sina nära och kära och det är som min mormor hon finns i livet men hur ska det gå när hon inte gör det.. Önskar dig en underbar och skön valborg med massa mys och annat roligt!

ha de gott
Kramar karro

Det lantliga hemmet sa...

Hej jeanette! Vilken fin plats dem är på, det kan man verkligen säga! Ja man fäster sig verkligen vid sina nära och kära och det är som min mormor hon finns i livet men hur ska det gå när hon inte gör det.. Önskar dig en underbar och skön valborg med massa mys och annat roligt!

ha de gott
Kramar karro

Tina sa...

Visst finns den sidan hos oss alla...våra när och kära tänker man mycket på...9:e maj ska jag gå till min brors grav... men, det är skönt att kunna känna, eller hur?! Ha en jätte mysig Valborg vännen... Kram Tina

Design by E sa...

Ja fantastiskt vackert!!

Trevlig valborg!!!

kram E

beas barnslikheter sa...

Jag älskar kyrkogårdar. Som barn cyklade jag gärna till kyrkogården och vandrade runt bland alla gravar. Jag var aldrig rädd, många nära och kära låg ju där, även mamma. Det är så rofyllt att ströva där. Tankarna vandrar och man tänker mycket på LIVET när man går där. Jesusstatyn var helt enkelt magnifik. Finns inget annat ord för mig.

Det verkar som du har haft kul på bloggträffen. Vad roligt för dig. Och energi verkar du ha till tusen som vanligt! :-)

Ha en underbar första maj!

Kram Bea

Marie sa...

Hej Jeanette!

Vilken vacker kyrkogård! Jag håller med, det är verkligen rogivande både i kyrkor och på kyrkogården. När jag besöker min pappas grav brukar jag alltid gå en extra sväng bland alla gravstenar, det är så lugnt och rofyllt!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Loppisliv sa...

Hej Jeanette! Så vacker kyrkogård och minneslund. Jag är likadan....älskar kyrkor tycker att det ger ett sånt lugn...man bara tar ett djupt andetag och bara är...känner efter...tänker...mycket rofyllt är det...stora Jesus figuren var jättefin...lite svårt att ha inomhus kanske :-) Så fint ditt inlägg var om bloggträffen, panacottan var en upplevelse må jag säga...och lilla "Astrid" ler när jag ser henne...du är för härlig...Hoppas du får en underbar helg...Kramis Paula PS: Klart jag kommer i september...du kan boka mig redan nu *fniss* och din rosa fondvägg blev ju kanon...ljuvliga bilder...jag bara smälter....

Lena i et bæssmorhem sa...

Hei!
Ja, det var en fin Kristus-statue. Jeg får også ro i sjelen av å gå rundt på kirkegårder, egentlig merkelig, for jeg er livredd alt som har med døden å gjøre...
Forresten har du et vakkert hjem!
God helg!

white tulip sa...

Vackert och fridfullt! Har varit på begravning idag men såg inte så vackra statyer i den minneslunden
Kram Marie

white tulip sa...

Hej
vilken vacker blogg du har. Brukade vara inne här ofta och titta redan nnan jag själv blev bloggare. Kyrkogårdar är något speciellt. Min bror ligger i en minneslund med en båthamn och vättern som utsikt jättevackert.
Må så gott//Marie

Tjohalia sa...

Jag håller med dig, det är väldigt rofyllt och vackert på kyrkogårdar. Kram Sandra

Anonym sa...

parf ad athuga:)

 
Related Posts with Thumbnails