07 mars, 2008

Tillbaka i verkligheten

Tänk vad en vecka i solen går fort.....

Är nu hemma igen efter en härlig vecka på Teneriffa. Vi möttes av snö på Kastrup då vi landade i tisdags kväll, gissa hur vårt humör blev...?????

Nu har det gått ett par dagar och man har landat i verkligheten. Jag älskar Sverige men är inte alls lika glad åt det väder vi oftast har. För visst är det väl ändå för underbart att sitta ute och äta frukost på morgonen och se solen gå upp. Att man sen kan njuta även av middagen ute på kvällen utan att sitta påbyltad med kläder under en gasolvärmare, ja det gör ju inte saken sämre. Inte konstigt att vi svenskar ibland upplevs som buttra.

Slut med gnället, nu är det bara att gilla läget och tänka positivt. Jag har i alla fall möjligheten att åka iväg då och då till värmen, och detta är jag väldigt tacksam för.

Såååååååååå mycket det finns att shoppa på Teneriffa. Inte bra för mig med tanke på att jag skulle hålla mig ifrån shopping. Här triggades alla små shoppingdjävlar igång må Ni tro och på bilderna nedan ser Ni en del av köplustan resulterade i....

Kan man annat än bli förälskad i denna väska. Jag fullkomlig en älskar väskor och skor i lack. Det fanns hur många som helst att välja på i alla nyanser. Grevinnan älskar också skor och väskor nästan mer än jag, det är faktiskt möjligt. Hennes man tror sig vara gift med en tusenfoting med tanke på alla skor hon köper. Hon hade 10 par med sig ner och bara 11 med sig hem. Hon köpte bara 2 par nya och skänkte ett par av de gamla till min mamma som har samma storlek. Även om jag och Grevinnan inte har samma storlek så har vi helt olika smak. Jag är liten och mullig och behöver komma upp en bit över marken och föredrar därför boots eller stövletter med klack, Gunilla är lång och reslig och älskar platta skor.

Här visar jag en del av de smycke/bijouterier som jag köpte. Som tur var så bar jag detta på mig och resten i handbagaget. Vet Ni hur mycket bijouterier väger????? Massor! Vi hade oturen att behöva betala för vår övervikt på hemresan. Jag hade 8 kilo för mycket och Grevinnan 14 kilo. Det drog av på min vikt med 4 kilo (lite orättvist för Gunilla fick betala fullt). Övervikt är dyrt...... 5 euro per kilo, ojojojojojoj. Inte roligt!

Denna gången blev det inte så många foto tagna och de vi tog är borta eftersom Grevinnan tappade sin kamera. Är det inte för djä......

Snart är det påsk och då är det dags för nästa resa. Ja Ni tror väl inte att jag gör annat än reser men det gör jag. Råkar bara bli lite tätt mellan gångerna just i början av detta året. Påsken firar vi med Inger och Johannes på Rügen/Bintz i Tyskland. En tradition att vi åker tillsammans över påsken och ofta till Tyskland eftersom Johannes är vår excellente guide då han är född och uppvuxen där.

Vill som vanligt säga stort tack för att Ni läser och kommenterar min blogg. Är så glad över att jag har funnit alla Er nya vänner som skänker mitt hjärta så mycket. TACK! Nu behöver dock min själ lite lugn och ro från bloggen, för som Ni alla vet kan man ibland bli verkligt stressad av att blogga. Så känner jag just nu, men jag är snart tillbaka! Så lätt blir Ni inte av med mig. Kramisar Jeanette

14 kommentarer:

Elzie sa...

Vad bra att ni hade trevligt på Teneriffa. Synd bara med kamera och "övervikt". Det är kul att handla, men inte lika kul att betala såna ovidkommande avgifter *s*.
Ha en skön, avkopplande helg nu.
Kram Elzie

Strömkarlen - Vitavillan sa...

Välkommen hem igen!
Jag har väntat på nya inlägg ifrån dig,det är alltid lika spännande.
Det låter riktigt skönt att vara på Teneriffa,jag har tyvärr drabbats av flygrädsla,vilket stoppar mig litegrann från att resa.
Jag har aldrig tänkt i sånna banor förr,men nu är det ett ganska stort problem eftersom att min sambo är Spanjor så vi måste ta oss med flyg titt som tätt .nåja
det är bara att bita ihop,annars kommer man aldrig någonstans hi hi.
Kram Marlene.
Kram Marlene.

lottens vita och gröna sa...

halojsan! vad skönt med värme och sol, teneriffa är skönt och härligt! vi var där förra året, hm handlade gjorde jag också, mest väskor och parfymer, huvva vad billiga de var! jättekram lotten

My White Cottage sa...

Vad kul att ni har haft en härlig resa! Ja, just nu känns det som om man skulle kunna göra vad som helst för att få lite sol och VÄRME!!!

Ta det lugnt med bloggen! Vi finns kvar här ute vet du!

Var rädd om dig! Kram Jenny

Jenny Oak Fae sa...

Vad roligt att ni hade en bra resa, förutom kameran som gick sönder...

Visst är det svårt att motstå shopping-frestelser!

Jag gillar också lack på skor & väskor, SÅ snyggt :)

Kram & trevlig helg!

/ Jenny

<3

Solsjö - Under en vind sa...

Välkommen hem!! Skönt att ni haft det så bra!!!
Min mamma kom hem i onsdagskväll och även de möttes av snö på Landvetter....(Hon var ju på Gran Canaria..)

Härligt med en ny tripp igen!

Var rädd om dig! Kram!

miamia sa...

Härligt, härligt, men nu stundar bästaste årstiden i Sverige så hej hopp!!! Åh, så fiiin klocka, var i hela friden hittar man den??
Blir jätteglad om du svarar och tack för en vacker blogg som är så rolig att läsa.

Lilla Blanka sa...

Åh hej Jeanette, så ni är tillbaks igen! Ja det är alltid skänt att komma iväg till lite sol & värme..!
Vilken väggklocka...jättesnygg!
Ha en skön helg!
Kram
Mia

Jenny Oak Fae sa...

Tack för kommentaren, i synnerhet den om bilden på mig ;)

Jag ser ju inte ut så till 100% , ansiktet är mitt, men resten har jag "lånat", bilderna gör jag på hairmixer.com , helt gratis och väldigt kul!

Kram, Jenny

<3

Marie sa...

Hej Jeanette!
Välkommen hem igen, låter som ni har haft det jätteskönt på Teneriffa! Låter superhärligt med sol och värme!

Vacker bild, klockan är jättefin!

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Marie

♥ Pia... sa...

Hej så mycket fint ..har suttit en lång stund och bara gapat.....dina sommarstugor var ju nåt för sej själv..så fint alltså..skulle trivas got där:)...ägg du gjort..strålande ..är det vanliga påskägg eller?...teneriffaresan verkade hur mysig som helst...ha en trevlig helg...PIA

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Welcome back...verkar som ni haft en trevlig resa ...så gött att åka igen då!!!
Ha en skön Lördag!!!
Kram Millis!!

Annas Vita Hjärtan sa...

Visst är Teneriffa fint, vi var där i december.
Jag är tyvärr flygrädd och Teneriffas flygplats var inte rolig att landa på...hua.

Vilken söt väska du handlat!

Förstår dig men kommer titta in lite då och då för att se om du är tillbaka.

Kram Anna

Anonym sa...

Härlig me semester, åker själv till Phuket på söndag men från singapore där jag bor är det bara 1 timmes flight så det är skönt:_)

Må gott