25 mars, 2008

Några dagar i Binz

Påsken firades i Binz på Rügen i Norra Tyskland. Vi åkte på skärtorsdagen och lämnade ett Skåne i snökaos. Våra vänner blev försenade pga väglaget så vi hann med båten på det berömda..........

Det dåliga vädret tog vi med oss, nu dock som regn istället för snö. Tänk vad väder och vind påverkar själen. Det blev inga långa promednader ute, nej istället tillbringade åtminstone jag tiden i den härliga spa avdelningen på hotellet. Jag njöt av massage, ångbastu och varma bad. Relaxing!!!! Härligt!!! Killarna drack och sov på rummet. De var så trötta!

2 av kvällarna åt vi på den underbara restaurangen Oma´s Kitchen. Så charmig med massor av loppis prylar som fyllde lokalerna. Hundgästerna hade egen meny och serverades kungligt med egen haklapp, det bästa av det bästa. Roligt! Maten lagades av 2 bastanta damer som visste precis hur man fixar till käket. Helt underbar mat! Änglarna sjöng så gott var det! Jag åt kalvfilé en av dagarna och sen blev det favoriten lammfilé. Jamän hur gott kan det va??? Vi skall bara inte snacka om desserten, himmel och pannkaka så gott! Det vattnas i munnen nu när jag tänker på det. Den bestod av äppleskivor som var doppade i någon go smet och därefter stekta, till detta hemgjord glass och vispgrädde. Oj oj oj....

Om Ni någonsin kommer till Bintz måste Ni bara besöka detta ställe. Ni kommer att sväva därifrån. Go mat, kanonservice, roligt, mycket att titta på och om man så vill så kommer ägaren och hämtar dig i limosin.

På påskafton var det loppis på gårdsplanen utanför Oma´s. Jag fyndade en gammal nätkorg och en gammal burk. Det blev en kort visit eftersom regnet öste ner och vinden var sååå kall.

Dagen för hemresan dök solen upp och vi kunde äntligen ta oss en lång promenad längst havet. Man hade så smått börjat ta ut de underbara solstolar som alltid finns längst de tyska badstränderna. De är som små rum, man sitter i lä från vinden i dessa "burar", så serveringen på stranden hade redan startat trots den kalla vinden. Tur att solens strålar värmer. Mysigt!

Dagarna går fort och nu är vi hemma i kalla Skåne igen. Jag får tänka på Oma´s goa mat och de varma baden för att härda ut tills den bortglömda våren tänker visa sig. Garaget är nu åter välfyllt av diverse drycker så det är bara att komma förbi om Ni blir sugna på nåt gott att dricka.

I helgen måste jag fixa till det på landet. Det vankas fotografer!!!!

Kramisar till Er alla från mig/Jeanette

17 kommentarer:

cicci sa...

Åh så härligt ni verkar ha haft det trots lite kyliga vindar. Här har det varit full fart så jag har knappt hunnit känna att det varit ledigt!
Kram Cicci

Elzie sa...

Låter som om ni hade en toppentid i Binz. Skulle inte vara helt fel att åka dit.
Hoppas du har det bra.
Kram Elzie

AGENT 77 sa...

åh de låter härligt som ni har haft de,trotts vädret,,va lyxigt för hundarna, så borde de va på fler ställen..du ser elegant ut i den päls!!kram E

Solsjö - Under en vind sa...

Vad härligt ni har haft det!!!!

Vad kul att det kommer fotografer igen! Vet du när något publiceras och var!???

Ha en skön kväll, kram!

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Oj vad jag blir avis,skulle ge vad som helst bara jag kom bort ett tag.
Kram Irene

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där och välkommen hem , vilken stad! Tack för tipset, detat ska jag lägga på minnet!! Mari.

Karna sa...

Så tøft, slike strandstoler er jo bare så tøffe!

Ser ut som dere koste dere selv om været ikke var det beste, skulle tatt med meg Oliver til dette stedet ser jeg...

Lykke til med piffing og puffing før fotografene kommer, du har et kjempe flott landsted så det kommer nok til å bli flott!!

Dorthe ♥ sa...

Låter som du har haft det ljuvligt. Snart min vän...snart är våren här :-)

Kramar
Dorthe

Diverselådan! sa...

Det där med dryckerna i garaget låter ju frestande... Verkar varit skön resa; massage och ångbastu och relaxing är aldrig fel.
Kram från Annette

Nina sa...

underbara bilder !! så jag kan bara poppa förbi på ett glas ? låter hur trevligt som helst ? hade jag bott närmare hade jag redan varit där !

kram!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag känner igen de där stolarna...
Vi var i Paris förra våren, men när vi åkte hem därifrån så stannade vi i norra Tyskland vid någon liten fin badort och då såg jag de härliga stolarna...
Ni måste haft eb härlig resa...
Kramn
Marie

Krusidull sa...

Så skönt, ni verkar haft det.Kändes någonstans i mig att det nog är dags för en utflykt.
Hm låter spännande med fotografer på antågande... ngt man kommer få se sen kanske?
Mvh
Krusidull

Marie sa...

Låter som ni haft det jättehärligt!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Anonym sa...

Så fint du har det hemma. Har kikat runt på din blogg och blir inspirerad att göra om hemma.
Kram Anette

Anonym sa...

hej, vilken trevlig blogg, kul att jag hittade dig!

JAg återkommer gärna hit!

Vänligen Helena /Franska Liljan

johanna sa...

Hej
Vad härligt det ser ut!! Ser fram emot att vi träffas , det ska bli riktigt roligt
kraaam

Lilla Blanka sa...

Hej Jeanette!
Åh vilket ställe..vad underbart det ser ut! Vad skönt ni har haft det...!
Kram
Mia
Ps Utlottning på min sida :)