07 februari, 2008

En Skånerunda

Idag tog jag och Grevinnan hennes lilla röda "Molly" (hennes Nissan Micra heter så) och for på inspirations och inköps tur runt i syd östra Skåne. Det finns en hel del goa pärlor att besöka. Vi började turen med att ta oss ner till Ystad och att besöka Ann och hennes butik Levande hem.

En härlig butik i vitt, vitt,vitt. Ann, denna underbart gulliga lilla tjej/kvinna, att besöka hennes butik är en fröjd den är sååå vacker, sen gör det ju inte saken sämre att Ann är så serviceminded. KANON! Grevinnan köpte med sig lite hem men jag bara hämtade inspiration för senare inköp. Från Ystad tog vi kustvägen mot Trelleborg. Nästa stopp blev Smyge och butiken MOVE. Butiken har övertagit IKEA:S 1700-tals serie och säljer nytillverkade Gustavianska möbler och andra prylar som stämmer med denna inredningsstil. Dessutom har dom en härlig ute miljö med fantastiska istallationer, som Ni ser på bilderna. Mycket fint att köpa såsom krukor, ställningar och vackra växter. Efter Smyge for vi vidare till Ting Ute & Inne. Butiken hade stängt men Maud (som äger butiken tillsammans med man och döttrar) kände igen mig trots mitt bruna hår, så vi komma in och låta oss inspireras av allt nytt inför vårsäsongen. Det var dock jag som blev mest inspirerad, detta är inte riktigt grevinnans stil. Eftersom de var i full gång med alla istallationer och utsmyckningar tog jag bara denna enda bild på en pall med sin egen historia. Den har funnits i familjens ägo sen tiden på Chalmers 1965. Visst är det charmigt när det finns en historia om saker och ting, visst är den väl vacker!?!?!?!?!!?
Eftersom vi var i krokarna där Fridas Gård ligger, ringde vi till Therese och frågade om det var ok att vi tittade förbi. Hon sa att vi var så välkomna trots röran. Hon höll också på att förbereda inför vår öppnandet av butiken. Hon hade sååååå många fina saker, en hel del kan Ni säkert hitta i hennes webb butik. Eftersom det var kartonger överrallt så tog jag ingen bild. Det hade inte gjort butiken rättvisa. Det blev ännu några inköp till Grevinnans palats.
Time för mat eftersom det bullrade rejält i våra magar. Grevinnan tyckte att det skulle smaka bra med en wienersnitzel. Hon visste var dom serverade en superb sådan, nämligen på Millenium i Höllviken så dit gick färden. För min del blev det en smarrig friterad spätta. Gott i gott gott.
Precis brevid Millenium ligger en del mysiga klädbutiker och här provade Grevinnan en urläcker jeans jacka av märket TUZZI. Den fick följa med henne hem.

Nu var vi båda trötta och belåtna därför gick färden hem till stora staden igen. Hjälpte Grevinnan med alla påsar upp i palatset på 10 våningen, hon får/kan nämligen inte bära tungt. Jag är,som hon alltid säger: hennes ben och starka armar, ja förutom då inredare och bästa vän. Här sitter Gunilla och lyser i kapp med solen.

Efter en härlig dag så fick jag ändå på kvällen den bästa av presenter när vår svärson ringde och berättade att han äntligen fått jobb i Stockholm. Bra jobb med bra lön! Så nu kan han flytta upp till Tessan som redan finns på plats vilket innebär slut på dubbelt boende och istället börjar jakten på permanent bostad. Ja det blir ju inte lätt men det ordnar sig säkert. Visst blir man lycklig när det går bra för barnen.

Denna Dagen har varit ännu en underbar dag på resan genom livet.Kramisar Jeanette

6 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

hej jeanette, vilken kul dag du verkar ha haft. jätteinspirerande att flänga till rätta ställena och är personalen serviceminded också så är det väl inte så svårt att handla...tyvärr här uppe är det inte så vanligt att man bjukkar! kul att svärdonen fått jobb! visst det betyer allt att ens barn ha¨r det gott. varm kram lotten

Jenny sa...

Oj, oj, oj! Det var en rejäl inspirationsrunda! Mysigt säger jag bara!
Kram
Jenny

Nostalgi och romantik sa...

Vilken härlig dag du har haft! Sådana dagar minns man länge... allrahelst när man träffar så mycket underbara människor också!
Vi får säkert se resultat av inspirationen också, om jag inte tar helt fel, när det gäller dej!
Kram
Marie

"M" sa...

Hjälp så mycket fint du visar här...vad kul med en shoppingrunda....kram

Vanilla dreams and humblebees sa...

Åh vad den där rundan lät härlig!!! Du skriver så charmigt också! :)

Kramar och trevlig helg!
Jenny --<-@

Jema sa...

Butiken Move har jag också varit i, jättefint där!

Har du aldrig kört till Agda´s Countryshop ? VÄLDIGT trevlig butik & billigt är det också ! Hylkegården är också trevligt :)

 
Related Posts with Thumbnails