19 januari, 2008

En lördag utan storm

Vi klarade oss från stormen trots alla varningar, så skönt. Pga av stormvarningen och det dåliga vädret igår så stannade vi hemma och åkte inte till landet.

Ljuset infann sig idag och det var hela +10 grader och en lagom vind. Vi gick en lång runda med Zladden. Han hade hundsällskap med på rundan. Camillas grand danois Kenzo och Marielles lilla dvärgpudel Kumba, med andra ord så blev han riktigt trött efter turen idag. Han är inte van vid att springa så mycket och länge som idag. Skönt för honom och oss.

Väl hemma så plockades äntligen julen ner även utomhus. Eftersom man inte vet när frosten kan slå till igen så blev det bara lite vårblommor som inhandlades. Några vit penséer, vita hyacinter, julrosor samt några små gröna växter. Det kändes fräscht att bli av med allt granris etc.....

Vet inte om det går att se på denna bild tagen precis nu ikväll, mitt nya loppis fynd. Pelarbordet i ek. Det har så fin patina att jag funderar på att behålla det precis som det är. Vad tycker Ni? Faktiskt inte helt fel att bryta det vita lite.

Min kupa från antikaffären i Stockholm placerade jag på bordet och så en läslampa från IKEA så att jag kan njuta av Lantliv när jag sitter i min stol.

Jag fick 4 tidningar igår så det blir en stund imorgon igen i min läsfåtölj.

Har Ni sett det fina reportaget i Lantliv som Marie, Johanna & Maire gjort ( Ni bloggare vet vem jag menar) Grattis till Er flickor Ni har verkligen lyckats!

Nu är det sängen som gäller. Godnatt på Er alla, tack för Ni tittar in hos mig. Kramisar Jeanette

8 kommentarer:

beas barnslikheter sa...

Menar du att du köpte penséer NU?

Det känns supertidigt. Jag har inte koll att det ens fanns att köpa i butikerna. På vår tomt står fortfarande vår julgran intakt i sin julgransfot och ser lika fräsch ut som när vi köpte den. Den har tjänat som klädd julgran inomhus, men vägrar ge upp tappt. Och granris har vi framför alla ytterdörrar också, tycker det är så fint när snön faller på den och det gröna lyser igenom. (Hmmm...snön ja, det där vita som sägs kunna komma från himlen) :-S

marie sa...

Vad härligt det låter med penseér! Det har jag inte sett här ännu, men det är klart du bor ju nära Danmark förstås. Vi får nog vänta ett tag till! Behåll bordet mörkt ett tag och se, ibland behöver man lite tyngd.Tack!! För att du skrevsågulligt om oss, det värmer ska du veta. Kram

Elzie sa...

Har nya Lantliv kommit? Den måste jag titta efter i affären i morron. Ska bli kul att se vad tjejerna gjort för fint denna gång.
Så fint pelarbord du köpt. Jag hade nog behållt det som det är. Som sagt, någon annan färg än vitt kan vara snyggt dte också.
Hoppas du har en bra söndag.
Kram Elzie

birgi sa...

Jättefint bord! Och jag håller med dig --- det är inte alls fel att bryta av lite ibland.
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Lilla Blanka sa...

Jättefint pelarbord! Ja, jag håller med, allt behöver inte målas vitt, det behöver finnas saker som balanserar upp det vita lite. Även om jag gillar att helheten är vitt...
Kram
Mia

johanna sa...

Tack goa goa du!!!Vad gullig du är som skriver så fint om oss,massor av kramar till dig! Ska bli så roligt att träffas
Krsaaam

StyggaLillaLoppan sa...

Penseer så härligt ! Och sicken kupa...underbar ...
och visst var reportaget härligt i Lantliv.....dem är duktiga - men det är du också :=D

Nostalgi och romantik sa...

Tänk att du kan plantera penseer redan! Här har jag inte sett att det kommit några ännu...men det är klart du bor ju nära Danmark så det är ju tidigare där. Jag tycker gott att du kan låta bordet vara som det är, det är jättefint!
Kram
Marie

 
Related Posts with Thumbnails